
Εσοδεία 2023
Ο καρπός προέρχεται από τους αμπελώνες του γειτονικού νησιού, που πήρε το όνομά του από την κόρη του βασιλιά Θήρα. Αποτελούνται από αυτόριζα αμπέλια Ασύρτικου, μέσης ηλικίας 100 ετών. Ένα μεγάλο κρασί, που αναδεικνύει το terroir του νησιού, αποτυπώνοντας την πολυπλοκότητα και τον ιδιαίτερο ορυκτό χαρακτήρα.
Τεχνικά στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%): 14
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέος/λτ): 5.6
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ): 1.3
pH: 3.06
Αμπελώνας
Τοποθεσία: Θηρασιά
Υψόμετρο: 30 – 150 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 150+ έτη
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης: 200 – 230 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 70 – 100 κιλά
Οινοποίηση
Κλασική λευκή οινοποίηση. Αποβοστρύχωση, παραμονή με το φλοιό των στέμφυλων (προζυμωτική εκχύλιση) για 6 ώρες σε θερμοκρασία 5-6°C . Ελαφρά πνευματική πίεση και ζύμωση στους 16-17°C. Παραμονή σε πήλινους αμφορείς, σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες, τουλάχιστον για 12 μήνες.
Παραγωγή: 4.000 φιάλες
Κατάλληλο για vegetarians & vegans