
Premium Vintages Selection 2005 - 2006 - 2007
Deep brown in color with pronounced aromas of baked apricots, raisins, dried figs and dates over a layer of forest floor, brown sugar, crème brulee, bitter chocolate, caramelized oranges and butterscotch. Luscious and full bodied on the palate this reveals a backbone of crisp acidity. The lingering finish reveals notes of walnut, molasses and baking spice.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 11.7
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέως) 8.5
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 292.3
pH 3.08
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Πύργος και Θηρασιά
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 60-80 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 200-230 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 300 κιλά
Τρύγος: Με το χέρι την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου
Οινοποίηση
Τα σταφύλια λιάζονται στον ήλιο για 8-10 ημέρες.
Αργή αλκοολική ζύμωση για 40 ημέρες.
Ωρίμαση: Blend εσοδείων 2005 - 2006 - 2007, παλαιωμένο σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική δρύ, τέταρτης και πέμπτης χρήσης.
Εμφιάλωση: 2015