
Premium Vintages Selection 2002 - 2003 - 2004
Αυτό το κλασικό επιδόρπιο κρασί έχει ένα χαρακτηριστικό βαθύ πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα με καραμελένιες ανταύγειες. Η μύτη είναι πολύπλοκη συνδυάζοντας γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρίφαλο, με αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκο, δαμάσκηνο και σταφίδες. Έχει έναν μελένιο, μεταξένιο χαρακτήρα, ενώ η τραγανή οξύτητα και οι νότες λεμονιού και μελιού ενισχύουν την απαραίτητη φρεσκάδα και ισορροπία. Δυνατότητα για μακρά παλαίωση.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 11.5
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέως) 8.9
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 305
pH 3.15
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Πύργος και Θηρασιά
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 20-60 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 200-230 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 300 κιλά
Τρύγος: Με το χέρι ανάμεσα στις 20 με 30 Αυγούστου
Οινοποίηση
Τα σταφύλια λιάζονται στον ήλιο για 6-8 ημέρες.
Αργή αλκοολική ζύμωση για 40 ημέρες.
Ωρίμαση: Παλαιωμένο σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική δρύ, τέταρτης και πέμπτης χρήσης. Blend εσοδειών 2002-2003-2004.
Επιπλέον παλαίωση στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά.