Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μαυροτράγανο
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Περιγραφή: Χρώμα ρουμπινί. Πληθωρικό στη μύτη, σε ένα κοκτέιλ κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως κεράσια και μούρα, πλαισιωμένο από νότες βανίλιας και καπνού. Δομημένο στο στόμα, με στρογγυλεμένες τανίνες που υποδηλώνουν εξαιρετική δυνατότητα παλαίωσης.
Συνδυασμοί με φαγητό: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, πιάτα με πικάντικες σάλτσες
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μαυροτράγανο
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Περιγραφή: Χρώμα ρουμπινί. Πληθωρικό στη μύτη, σε ένα κοκτέιλ κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως κεράσια και μούρα, πλαισιωμένο από νότες βανίλιας και καπνού. Δομημένο στο στόμα, με στρογγυλεμένες τανίνες που υποδηλώνουν εξαιρετική δυνατότητα παλαίωσης.
Συνδυασμοί με φαγητό: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, πιάτα με πικάντικες σάλτσες
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μαυροτράγανο Βιολογικής Καλλιέργειας
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Περιγραφή: Ζωηρό γκρενά χρώμα. Ιδιαίτερο και εκφραστικό μπουκέτο, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες πιπεριού και καπνού. Δομημένο στόμα, με στρογγυλές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρύ πικάντικο τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Κοκκινιστό κρέας, ριζότο μανιταριών, τυριά
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μαυροτράγανο Βιολογικής Καλλιέργειας
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Περιγραφή: Ζωηρό γκρενά χρώμα. Ιδιαίτερο και εκφραστικό μπουκέτο, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες πιπεριού και καπνού. Δομημένο στόμα, με στρογγυλές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρύ πικάντικο τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Κοκκινιστό κρέας, ριζότο μανιταριών, τυριά
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 2 ημέρες πριν την κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 24 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Περιγραφή: Χρώμα ρουμπινί. Μέτριο σώμα. Βελούδινη υφή, ισορροπημένο, με αρώματα και γεύσεις ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, δαμάσκηνου, νότες δέρματος και γης, άσπρου πιπεριού, καπνού και βανίλιας.
Συνδυασμοί με φαγητό: Πιάτα με κόκκινο κρέας, πικάντικα και λιπαρά τυριά
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 2 ημέρες πριν την κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 24 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Περιγραφή: Χρώμα ρουμπινί. Μέτριο σώμα. Βελούδινη υφή, ισορροπημένο, με αρώματα και γεύσεις ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, δαμάσκηνου, νότες δέρματος και γης, άσπρου πιπεριού, καπνού και βανίλιας.
Συνδυασμοί με φαγητό: Πιάτα με κόκκινο κρέας, πικάντικα και λιπαρά τυριά
Τύπος: Ερυθρός Γλυκός Οίνος από λιασμένα σταφύλια
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες.
Παλαίωση: 13 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Απογέμιση βαρελιών με Vinsanto.
Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Περιγραφή: Χρώμα βαθύ κεραμιδί. Σώμα γεμάτο, με πλούσια, βελούδινη υφή. Θελκτικά αρώματα από γλυκά μπαχαρικά, βανίλια, αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σταφίδες και σύκα μαζί με ψημένους κόκκους καφέ. Η οξύτητα και οι τανίνες ισορροπούν με τη γλυκύτητα και προσφέρουν μια μακρά, απαλή επίγευση.
Συνδυασμοί με φαγητό: Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα ή την καραμέλα, έντονα τυριά, ξηροί καρποί
Τύπος: Ερυθρός Γλυκός Οίνος από λιασμένα σταφύλια
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες.
Παλαίωση: 13 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Απογέμιση βαρελιών με Vinsanto.
Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Περιγραφή: Χρώμα βαθύ κεραμιδί. Σώμα γεμάτο, με πλούσια, βελούδινη υφή. Θελκτικά αρώματα από γλυκά μπαχαρικά, βανίλια, αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σταφίδες και σύκα μαζί με ψημένους κόκκους καφέ. Η οξύτητα και οι τανίνες ισορροπούν με τη γλυκύτητα και προσφέρουν μια μακρά, απαλή επίγευση.
Συνδυασμοί με φαγητό: Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα ή την καραμέλα, έντονα τυριά, ξηροί καρποί