0
You have no items in your shopping cart.

Ολα τα Κρασιά Santo Wines

Σαντορίνη Ασύρτικο

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λεμονί. Τα αρώματα εσπεριδοειδών κυριαρχούν στη μύτη, ακολουθούμενα από διακριτικά ανθικά αρώματα μαζί με τις χαρακτηριστικές ορυκτές νότες του Ασύρτικου. Στο στόμα ξηρό, με τραγανή οξύτητα και έντονα φρουτώδη, ορυκτή γεύση. Το τελείωμα ξεδιπλώνει νότες εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων μαζί με τον αλμυρό χαρακτήρα της θαλασσινής αύρας.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ψάρια και θαλασσινά

Image
Image

Σαντορίνη Ασύρτικο

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λεμονί. Τα αρώματα εσπεριδοειδών κυριαρχούν στη μύτη, ακολουθούμενα από διακριτικά ανθικά αρώματα μαζί με τις χαρακτηριστικές ορυκτές νότες του Ασύρτικου. Στο στόμα ξηρό, με τραγανή οξύτητα και έντονα φρουτώδη, ορυκτή γεύση. Το τελείωμα ξεδιπλώνει νότες εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων μαζί με τον αλμυρό χαρακτήρα της θαλασσινής αύρας.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ψάρια και θαλασσινά

Image

Σαντορίνη Selection Cuvee

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: Κατ’ ελάχιστο 10 μήνες με τις φίνες οινολάσπες
Χαρακτηριστικά: Κάθε χρόνο επιλέγουμε την καλύτερη δεξαμενή Ασύρτικου Σαντορίνης και αφήνουμε το κρασί να ωριμάσει περαιτέρω με τις φίνες οινολάσπες. Το κρασί έχει μέτριο σώμα με πλούσια λιπαρή υφή, δροσιστική οξύτητα και νότες πυρόλιθου, ιωδίου και αλατιού γύρω από έναν πυρήνα από φρέσκα εσπεριδοειδή και φρούτα οπωρώνα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ψάρια και θαλασσινά

Σαντορίνη Selection Cuvee

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: Κατ’ ελάχιστο 10 μήνες με τις φίνες οινολάσπες
Χαρακτηριστικά: Κάθε χρόνο επιλέγουμε την καλύτερη δεξαμενή Ασύρτικου Σαντορίνης και αφήνουμε το κρασί να ωριμάσει περαιτέρω με τις φίνες οινολάσπες. Το κρασί έχει μέτριο σώμα με πλούσια λιπαρή υφή, δροσιστική οξύτητα και νότες πυρόλιθου, ιωδίου και αλατιού γύρω από έναν πυρήνα από φρέσκα εσπεριδοειδή και φρούτα οπωρώνα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ψάρια και θαλασσινά

Image

Σαντορίνη Νυχτέρι

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 10% Αθήρι, 5% Αηδάνι
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: 3 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λεμονί. Εκφραστικά ανθικά αρώματα, μαζί με αρώματα από πράσινο μήλο, αχλάδι, λεμόνι. Ξηρό, με τραγανή, δροσιστική οξύτητα, σε αρμονία με ανθικές και φρουτώδης νότες. Διακριτικές νότες δρυός, συνεισφέρει στη ένταση και την πολυπλοκότητα στο στόμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ψητά ή τηγανητά ψάρια, λευκό κρέας

Image
Image

Σαντορίνη Νυχτέρι Reserve

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 10% Αθήρι, 5% Αηδάνι
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, ζύμωση σε βαρέλι
Παλαίωση: 9 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος, 3 μήνες στη φιάλη
Χαρακτηριστικά: Στη μύτη, βανίλια και νότες δρυός ακολουθούμενες από αρώματα εσπεριδοειδών, αποξηραμένου ανανά, κηρύθρας, φουντουκιού, λευκού πιπεριού και καραμέλας βουτύρου. Στο στόμα ξηρό, με αναζωογονητική οξύτητα και πολυπλοκότητα από φρουτώδης νότες και δρυ . Μακρύ, μεταλλικό τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Λευκό κρέας ή ψάρι, ψητό ή μαγειρεμένο με κρεμώδης σάλτσες

Σαντορίνη Ασύρτικο Grande Reserve

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, ζύμωση σε βαρέλι
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος, 12 μήνες στη φιάλη
Χαρακτηριστικά: Χρώμα χρυσαφί. Σώμα γεμάτο. Πληθωρικό μπουκέτο από ξηρούς καρπούς, μέλι, αποξηραμένα βότανα, χαμομήλι, βανίλια, τοσταρισμένο ξύλο. Πλούσιο στόμα από ώριμα εσπεριδοειδή, γλυκά μπαχαρικά, κέδρο. Εξαιρετική δομή, αναζωογονητική οξύτητα και μια αίσθηση αλμύρας, συνοδεύουν το μακρύ τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Λιπαρά ψάρια, λευκό κρέας με κρεμώδης σάλτσες, ψητό κόκκινο κρέας με αρωματικά βότανα

Image
Image

Irini

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, ζύμωση σε βαρέλι
Παλαίωση: 18 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος τα οποία προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν για την ωρίμαση Vinsanto
Χαρακτηριστικά: Χρώμα βαθύ λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Γεμάτο σώμα, με μεγάλη συμπύκνωση. Μεταξένια αίσθηση στο στόμα, πλαισιωμένη από τέλεια ενσωματωμένη οξύτητα. Γεύσεις από ώριμο λεμόνι, τάρτα λεμονιού, φλούδα πορτοκαλιού και αποξηραμένα άνθη, ακολουθούμενα από νότες αποξηραμένου βερίκοκου, μπαχαρικών και βουτύρου.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ψητά λιπαρά ψάρια, κριθαρότο θαλασσινών, λευκό κρέας

Image

Irini

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, ζύμωση σε βαρέλι
Παλαίωση: 18 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος τα οποία προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν για την ωρίμαση Vinsanto
Χαρακτηριστικά: Χρώμα βαθύ λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Γεμάτο σώμα, με μεγάλη συμπύκνωση. Μεταξένια αίσθηση στο στόμα, πλαισιωμένη από τέλεια ενσωματωμένη οξύτητα. Γεύσεις από ώριμο λεμόνι, τάρτα λεμονιού, φλούδα πορτοκαλιού και αποξηραμένα άνθη, ακολουθούμενα από νότες αποξηραμένου βερίκοκου, μπαχαρικών και βουτύρου. 
Συνδυασμοί με φαγητό: Ψητά λιπαρά ψάρια, κριθαρότο θαλασσινών, λευκό κρέας

Santo Αφρώδης Λευκός

Τύπος: Λευκός Αφρώδης Οίνος, Ξηρός
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αιγαίο Πέλαγος
Ποικιλίες: 100% Ασύρτικο
Οινοποίηση: Παραδοσιακή Μέθοδος
Παλαίωση: 19 μήνες με τις οινολάσπες
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λεμονί, κομψές, επίμονες φυσαλίδες. Εκφραστική μύτη με νότες από εσπεριδοειδή, λευκό ροδάκινο και κηρήθρα. Στρογγυλό και ισορροπημένο στον ουρανίσκο, με αναζωογονητική οξύτητα που οδηγεί σε ένα μακρύ τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Λευκά ψάρια, σούσι, λευκά κρέατα με κρεμώδης σάλτσες. Ευχάριστος επίσης ως απεριτίφ ή με ελαφριά τυριά

Image
Image

Santo Αφρώδης Ροζέ

Τύπος: Ροζέ Αφρώδης Οίνος, Ημίξηρος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αιγαίο Πέλαγος
Ποικιλίες: 80% Ασύρτικο, 20% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Μέθοδος δεξαμενής
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Έντονο ροζέ χρώμα. Ο φίνος αφρισμός ξεδιπλώνεται σε ένα συνεχές κορδόνι φυσαλίδων. Ζωηρή μύτη με αρώματα κερασιού, φράουλας, ανθών τριανταφυλλιάς και τσιχλόφουσκας. Η ζωηρή οξύτητα προσφέρει μια τραγανή αίσθηση στο στόμα, ισορροπώντας τέλεια με τη γλυκύτητα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Υπέροχο ως απεριτίφ αλλά ή ως συνοδευτικό φρούτων και ελαφρών γλυκισμάτων

Image

Santo Αφρώδης Ροζέ

Τύπος: Ροζέ Αφρώδης Οίνος, Ημίξηρος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αιγαίο Πέλαγος
Ποικιλίες: 80% Ασύρτικο, 20% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Μέθοδος δεξαμενής
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Έντονο ροζέ χρώμα. Ο φίνος αφρισμός ξεδιπλώνεται σε ένα συνεχές κορδόνι φυσαλίδων. Ζωηρή μύτη με αρώματα κερασιού, φράουλας, ανθών τριανταφυλλιάς και τσιχλόφουσκας. Η ζωηρή οξύτητα προσφέρει μια τραγανή αίσθηση στο στόμα, ισορροπώντας τέλεια με τη γλυκύτητα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Υπέροχο ως απεριτίφ αλλά ή ως συνοδευτικό φρούτων και ελαφρών γλυκισμάτων

Αηδάνι (Βιολογικής Καλλιέργειας)

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Αηδάνι Βιολογικής Καλλιέργειας
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Διακριτικά αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων, νότες λευκών λουλουδιών. Κρεμώδης υφή, με γεύσεις ροδάκινου, γκρέιπφρουτ και ώριμου λεμονιού και τελείωμα με υφάλμυρη αίσθηση και ορυκτότητα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Θαλασσινά, πιάτα με λευκό κρέας

Image
Image

Αθήρι (Βιολογικής Καλλιέργειας)

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Αθήρι Βιολογικής Καλλιέργειας
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λεμονί. Αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών και γιασεμιού, νότες λευκόσαρκου ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, λεμονιού. Με φρεσκάδα, οξύτητα και ισορροπημένη, μεταλλική επίγευση.
Συνδυασμοί με φαγητό: Πιάτα θαλασσινών και δροσερές σαλάτες

Image

Αθήρι (Βιολογικής Καλλιέργειας)

Τύπος: Λευκός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Αθήρι Βιολογικής Καλλιέργειας
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λεμονί. Αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών και γιασεμιού, νότες λευκόσαρκου ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, λεμονιού. Με φρεσκάδα, οξύτητα και ισορροπημένη, μεταλλική επίγευση. 
Συνδυασμοί με φαγητό: Πιάτα θαλασσινών και δροσερές σαλάτες

Αγέρι Ροζέ

Τύπος: Ροζέ Ημίξηρος Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 80% Ασύρτικο, 20% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση της ανάμειξης των σταφυλιών
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Διακριτικά αρώματα και γεύσεις από άνθη τριανταφυλλιάς, φράουλα, σμέουρο και τσιχλόφουσκα
Συνδυασμοί με φαγητό: Φρουτοσαλάτες, πιάτα με λευκό κρέας και γλυκόξινες σάλτσες

Image
Image

Crescendo

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 40% Μαυροτράγανο, 40% Βουδόματο, 20% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Χρώμα πορφυρό. Ευχάριστη μύτη με αρώματα βιολέτας και κόκκινων φρούτων. Ζουμερό με φρεσκάδα στο στόμα, καλή οξύτητα, νότες κόκκινων κερασιών, μούρων και σμέουρων ενώ μια αίσθηση γήινου χαρακτήρα συνοδεύει μέχρι το τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, πιάτα της κινέζικης κουζίνας με γλυκόξινες γεύσεις

Image

Crescendo

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 40% Μαυροτράγανο, 40% Βουδόματο, 20% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: -
Χαρακτηριστικά: Χρώμα πορφυρό. Ευχάριστη μύτη με αρώματα βιολέτας και κόκκινων φρούτων. Ζουμερό με φρεσκάδα στο στόμα, καλή οξύτητα, νότες κόκκινων κερασιών, μούρων και σμέουρων ενώ μια αίσθηση γήινου χαρακτήρα συνοδεύει μέχρι το τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, πιάτα της κινέζικης κουζίνας με γλυκόξινες γεύσεις

Μαυροτράγανο

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μαυροτράγανο
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Χαρακτηριστικά: Χρώμα ρουμπινί. Πληθωρικό στη μύτη, σε ένα κοκτέιλ κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως κεράσια και μούρα, πλαισιωμένο από νότες βανίλιας και καπνού. Δομημένο στο στόμα, με στρογγυλεμένες τανίνες που υποδηλώνουν εξαιρετική δυνατότητα παλαίωσης.
Συνδυασμοί με φαγητό: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, πιάτα με πικάντικες σάλτσες

Image
Image

Μαυροτράγανο (Βιολογικής Καλλιέργειας)

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μαυροτράγανο Βιολογικής Καλλιέργειας
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Χαρακτηριστικά: Ζωηρό γκρενά χρώμα. Ιδιαίτερο και εκφραστικό μπουκέτο, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες πιπεριού και καπνού. Δομημένο στόμα, με στρογγυλές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρύ πικάντικο τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Κοκκινιστό κρέας, ριζότο μανιταριών, τυριά

Image

Μαυροτράγανο (Βιολογικής Καλλιέργειας)

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μαυροτράγανο Βιολογικής Καλλιέργειας
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Χαρακτηριστικά: Ζωηρό γκρενά χρώμα. Ιδιαίτερο και εκφραστικό μπουκέτο, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, νότες πιπεριού και καπνού. Δομημένο στόμα, με στρογγυλές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρύ πικάντικο τελείωμα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Κοκκινιστό κρέας, ριζότο μανιταριών, τυριά

Καμένη

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 2 ημέρες πριν την κλασική ερυθρή οινοποίηση
Παλαίωση: 24 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος
Χαρακτηριστικά: Χρώμα ρουμπινί. Μέτριο σώμα. Βελούδινη υφή, ισορροπημένο, με αρώματα και γεύσεις ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, δαμάσκηνου, νότες δέρματος και γης, άσπρου πιπεριού, καπνού και βανίλιας.
Συνδυασμοί με φαγητό: Πιάτα με κόκκινο κρέας, πικάντικα και λιπαρά τυριά

Image
Image

Vinsanto

Τύπος: Φυσικώς Γλυκός, Λιαστός Λευκός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 15% Αηδάνι
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες
Παλαίωση: 36 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεμάτο σώμα. Σύνθετο αρωματικό μπουκέτο από γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρίφαλα μέχρι αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα και σταφίδες. Υπέροχα παχύρρευστο στο στόμα, με μια χαρακτηριστική δροσιστική οξύτητα που εξισορροπεί απόλυτα τη γλυκύτητα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Αποξηραμένα φρούτα, γλυκά, τυριά, ξηροί καρποί

Image

Vinsanto

Τύπος: Φυσικώς Γλυκός, Λιαστός Λευκός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 15% Αηδάνι
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες
Παλαίωση: 36 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεμάτο σώμα. Σύνθετο αρωματικό μπουκέτο από γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρίφαλα μέχρι αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα και σταφίδες. Υπέροχα παχύρρευστο στο στόμα, με μια χαρακτηριστική δροσιστική οξύτητα που εξισορροπεί απόλυτα τη γλυκύτητα.
Συνδυασμοί με φαγητό: Αποξηραμένα φρούτα, γλυκά, τυριά, ξηροί καρποί

Vinsanto 8 Ετών Παλαίωσης

Τύπος: Φυσικώς Γλυκός Λιαστός Λευκός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 15% Αηδάνι
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες.
Παλαίωση: Ανάμιξη επιλεγμένων εσοδειών 2005 - 2006 - 2007. Ελάχιστη παραμονή 8 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεμάτο σώμα. Νότες αποξηραμένου βερίκοκου, σουλτανίνας, σύκων, μελάσας και μαύρης σοκολάτας. Η λεμονάτη οξύτητα προσθέτει δομή και εξισορροπεί τη γλυκύτητα, ενώ η κομψή και μακρά επίγευση ξεδιπλώνει στρώματα ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, μαρμελάδας βερίκοκου και γλυκών μπαχαρικών.
Συνδυασμοί με φαγητό: Αποξηραμένα φρούτα, γλυκά, τυριά, ξηροί καρποί

Image
Image

Vinsanto 12 Ετών Παλαίωσης

Τύπος: Φυσικώς Γλυκός Λιαστός Λευκός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 15% Αηδάνι
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες
Παλαίωση: Ανάμιξη επιλεγμένων εσοδειών 2002 - 2003 - 2004. Ελάχιστη παραμονή 12 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεμάτο σώμα. Σαγηνευτικά αρώματα μελιού, αποξηραμένου πορτοκαλιού, σύκων, χουρμά και μαρμελάδας ροδάκινου, κόκκων καφέ, μπαχαρικών και καραμελωμένων φρούτων. Βελούδινο στο στόμα με πολυπλοκότητα, παχύρευστο και γεμάτο. Επίμονο τελείωμα με νότες αποξηραμένων και ψημένων πυρηνόκαρπων φρούτων, σύκων, σοκολάτας και γλυκών μπαχαρικών.
Συνδυασμοί με φαγητό: Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα ή τον καφέ, παλαιωμένα τυριά, φουά γκρα

Image

Vinsanto 12 Ετών Παλαίωσης

Τύπος: Φυσικώς Γλυκός Λιαστός Λευκός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 15% Αηδάνι
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες
Παλαίωση: Ανάμιξη επιλεγμένων εσοδειών 2002 - 2003 - 2004. Ελάχιστη παραμονή 12 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα. Γεμάτο σώμα. Σαγηνευτικά αρώματα μελιού, αποξηραμένου πορτοκαλιού, σύκων, χουρμά και μαρμελάδας ροδάκινου, κόκκων καφέ, μπαχαρικών και καραμελωμένων φρούτων. Βελούδινο στο στόμα με πολυπλοκότητα, παχύρευστο και γεμάτο. Επίμονο τελείωμα με νότες αποξηραμένων και ψημένων πυρηνόκαρπων φρούτων, σύκων, σοκολάτας και γλυκών μπαχαρικών.
Συνδυασμοί με φαγητό: Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα ή τον καφέ, παλαιωμένα τυριά, φουά γκρα

Vinsanto 1993

Τύπος: Φυσικώς Γλυκός Λιαστός Λευκός Οίνος
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη
Ποικιλίες: 85% Ασύρτικο, 15% Αηδάνι
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες.
Παλαίωση: 23 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα. Πλούσιο σώμα. Σαγηνευτικά αρώματα σταφίδας, καφέ, βότανων, γλυκού του κουταλιού πορτοκάλι. Βελούδινο στο στόμα με πολυπλοκότητα και πλούσια υφή. Επίμονο τελείωμα με νότες αποξηραμένων και ψημένων φρούτων, σύκων, σοκολάτας και γλυκών μπαχαρικών.
Συνδυασμοί με φαγητό: Ένας πολύτιμος επιδόρπιος οίνος που προτείνεται να καταναλωθεί χωρίς συνοδευτικό έδεσμα, ώστε να εκτιμηθεί πλήρως το πολύπλοκο αρωματικό και γευστικό του μπουκέτο

Image
Image

Κρατήρας

Τύπος: Ερυθρός Γλυκός Οίνος από λιασμένα σταφύλια
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες.
Παλαίωση: 13 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Απογέμιση βαρελιών με Vinsanto.
Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα βαθύ κεραμιδί. Σώμα γεμάτο, με πλούσια, βελούδινη υφή. Θελκτικά αρώματα από γλυκά μπαχαρικά, βανίλια, αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σταφίδες και σύκα μαζί με ψημένους κόκκους καφέ. Η οξύτητα και οι τανίνες ισορροπούν με τη γλυκύτητα και προσφέρουν μια μακρά, απαλή επίγευση.
Συνδυασμοί με φαγητό: Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα ή την καραμέλα, έντονα τυριά, ξηροί καρποί

Image

Κρατήρας

Τύπος: Ερυθρός Γλυκός Οίνος από λιασμένα σταφύλια
Ονομασία Προέλευσης: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες: 100% Μανδηλαριά
Οινοποίηση: Έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο για 6 - 8 ημέρες. Αργή ζύμωση για
40 - 60 ημέρες.
Παλαίωση: 13 έτη σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Απογέμιση βαρελιών με Vinsanto.
Η παλαίωση συνεχίζεται στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα βαθύ κεραμιδί. Σώμα γεμάτο, με πλούσια, βελούδινη υφή. Θελκτικά αρώματα από γλυκά μπαχαρικά, βανίλια, αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σταφίδες και σύκα μαζί με ψημένους κόκκους καφέ. Η οξύτητα και οι τανίνες ισορροπούν με τη γλυκύτητα και προσφέρουν μια μακρά, απαλή επίγευση.
Συνδυασμοί με φαγητό: Επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα ή την καραμέλα, έντονα τυριά, ξηροί καρποί

Please Verify your Age

Are you of legal drinking age in your country?

YES

YES

NO

NO

____________________

By entering this website, you affirm that you are of legal drinking age in your country