fbpx

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο οινοποιείο μας, να σας γνωρίσουμε από κοντά και να σας προσφέρουμε μια αξέχαστη οινική εμπειρία

Οι Eγκαταστάσεις μας

Οι εγκαταστάσεις της Santo, περιλαμβάνουν το οινοποιείο SANTOWINES που είναι από τα πιο σύγχρονα όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, το μοναδικό πλέον στο νησί εργοστάσιο επεξεργασίας για το Τοματάκι Σαντορίνης «SANTO», και το Κέντρο Οινοτουρισμού SantoWines, τον επισκέψιμο χώρο του οινοποιείου, το οποίο με την εκπληκτική θέα στην Καλντέρα και τις άρτιες υποδομές φιλοξενίας, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους πιο σημαντικούς προορισμούς οινοτουρισμού της χώρας με 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

Κατά την διαδικασία παραγωγής εφαρμόζονται τα Συστήματα Διαχείρισης Υγιεινής, Ασφάλειας και Ποιότητας HACCP και ISO 9001-2000 λειτουργεί στο νησί.

 

Οινοποιείο 

Σήμερα, είμαστε περήφανοι γιατί σε ένα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ελλάδας η τεχνολογική τελειότητα εναρμονίζεται θαυμάσια με την μοναδικότητα φυσικού τοπίου του νησιού μας. Το νέο οινοποιείο ολοκληρώθηκε και λειτουργεί από το 1992 στο χωριό Πύργος, σε υπέροχη τοποθεσία πάνω στην καλντέρα. Η καινοτομία στην αρχιτεκτονική του συνίσταται στο ότι είναι χτισμένο σε διαφορετικά επίπεδα, όπως ακριβώς έχουν διαμορφωθεί τα διαφορετικά επίπεδα, οι ονομαστές «πεζούλες», του αμπελώνα που το περιβάλουν.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής αξιοποιείται η υψομετρική διαφορά των επιπέδων όπου το φυσικό φαινόμενο της βαρύτητας από τις σταφυλλοδόχους ως την εμφιάλωση, αντικαθιστά τη χρήση αντλιών για την μεταφορά του μούστου και του κρασιού που θα καταπονούσε το προϊόν και έτσι τελικά αναβαθμίζεται η ποιότητα των οίνων SantoWines.
Το οινοποιείο μας είναι χωρητικότητας 4.000 τόνων και διαρκώς εκσυγχρονίζεται επενδύοντας σε νέο εξοπλισμό ώστε να διαθέτει πάντα τεχνολογία αιχμής.
Στις κάβες του οινοποιείου, διατηρούμε τη μεγαλύτερη συλλογή οίνων, λευκών, ερυθρών και Vinsanto οι οποίοι παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια.


Εργοστάσιο μεταποίησης / Επεξεργασία για το τοματάκι Σαντορίνης

Η καλλιέργεια της τομάτας στη Σαντορίνη ξεκίνησε στα τέλη του 18ου αιώνα. Αρχικά η μεταποίησή της στηρίχθηκε στην οικιακή επεξεργασία και αργότερα στην βιομηχανική, αφού χάρις στην υψηλή ποιότητά του, ο τοματοπολτός της Σαντορίνης γρήγορα έγινε επώνυμος και καταξιώθηκε στην αγορά. Από το 1925, η δυναμική της καλλιέργειας ήταν τόσο μεγάλη, ώστε συνολικά λειτούργησαν στην Σαντορίνη εννέα εργοστάσια επεξεργασίας τομάτας


Το 1952 κατασκευάστηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας τομάτας «ΣΑΝΤΟ» της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στο Μονόλιθο, το οποίο είναι το μοναδικό που λειτουργεί πλέον στο νησί.

Πρόκειται για ένα υπέροχο από αρχιτεκτονική άποψη βιομηχανικό κτίριο της εποχής, για το οποίο ο Συνεταιρισμός, αξιοποιώντας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015, υλοποίησε επιδοτούμενο επενδυτικό πρόγραμμα για την αναπαλαίωση του κτιρίου και τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων, με στόχο η SANTO να συνεχίσει να παράγει προϊόντα gourmet υψηλής ποιότητας από Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ αλλά και να δημιουργήσει νέα καινοτόμα προϊόντα που να αναδεικνύουν την μοναδικότητα της τοπικής πρώτης ύλης για τους καταναλωτές σε όλον τον κόσμο που αναζητούν αυθεντικές γεύσεις.

Σε ξεχωριστό, ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων, πραγματοποιείται η επεξεργασία και η τυποποίηση της φάβας Σαντορίνης ΠΟΠ, της κάπαρης, των καπαρόφυλλων και των υπόλοιπων προϊόντων Santo.

 

Κέντρο Οινοτουρισμού

Η SantoWines δημιούργησε το 1992 ταυτόχρονα με την κατασκευή του σύγχρονου οινοποιείου, το Κέντρο Οινοτουρισμού, τον επισκέψιμο πολυχώρο του Οινοποιείου, που είναι αφιερωμένος στο κρασί, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό του νησιού μας. Με υπέροχη θέα στην Καλντέρα απ άκρη σε άκρη και με φόντο το ηφαίστειο, πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως από όλον τον κόσμο απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη οινική και γαστρονομική εμπειρία που περιλαμβάνει ξενάγηση στο οινοποιείο της SantoWines, επίσκεψη στις κάβες παλαίωσης, προβολή οπτικοακουστικού θεάματος για τον αμπελώνα, την οινοποιητική παράδοση και το κρασί της Σαντορίνης, γευσιγνωσία, δοκιμή κρασιών και παραδοσιακών γεύσεων του νησιού.
Επίσης φιλοξενεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τελετές γάμων, δεξιώσεις και ειδικά events. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

FaLang translation system by Faboba

Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τους όρους χρήσης