Εσοδεία 2022
Ο καρπός προέρχεται από έναν ενιαίο αμπελώνα 15 στρεμμάτων στη φημισμένη περιοχή του Μεγαλοχωρίου, αποτελούμενος από αυτόριζα αμπέλια Ασύρτικου μέσης ηλικίας 70 ετών. Καλά προστατευμένος από τους βόρειους ανέμους και με έδαφος πλούσιο σε βασαλτικούς λίθους, προσφέρει ένα εκφραστικό κρασί με απολαυστικό φρούτο και έντονη ορυκτότητα.
Τεχνικά στοιχεία
Αλκ. βαθμός (%): 13,3
Ολική οξύτητα (γρ. τρυγικού οξέος/λτ): 6,6
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ): 3,4
pH: 2,99
Αμπελώνας
Τοποθεσία: Μεγαλοχώρι
Υψόμετρο: Έως 200 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 70 έτη κατά μ.ο.
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης: 200 – 230 φυτά/στρέμμα Παραγωγή/στρέμμα: 200 κιλά
Οινοποίηση
Κλασική λευκή οινοποίηση. Αποβοστρύχωση, παραμονή με το φλοιό των στέμφυλων (προζυμωτική εκχύλιση) για 6 ώρες σε θερμοκρασία 5- 6°C.
Ελαφρά πνευματική πίεση και ζύμωση στους 16-17°C.
Παραμονή σε πήλινους αμφορείς, σε επαφή με τις οινολάσπες για 12 μήνες.
Παραγωγή: 4.000 φιάλες
Κατάλληλο για vegetarians & vegans