Vintages 2008 - Bottling 2023
Επιδόρπιος οίνος από λιαστό Ασύρτικο και Αηδάνι. Η ωρίμαση 12 ετών σε δρύινα βαρέλια και η παραμονή στη φιάλη προσδίδουν πληθωρικά αρώματα μελιού, μπαχαρικών, αποξηραμένων και καραμελωμένων φρούτων. Βελούδινο στόμα με εξαιρετική δομή και συναρπαστική επίγευση διαρκείας. Σερβίρεται στους 8oC. Επιδέχεται μακρά παλαίωση. Οποιοδήποτε ίζημα υπάρχει στο μπουκάλι είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα της διαδικασίας παλαίωσης.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 11.3
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέως) 9.0
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 242
pH 2.98
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Θηρασιά και Σαντορίνη
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 60-80 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 2000-2300 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 3000 κιλά
Τρύγος: Με το χέρι ανάμεσα στις 20 με 30 Αυγούστου
Οινοποίηση
Τα σταφύλια λιάζονται στον ήλιο για 6-8 ημέρες.
Αργή αλκοολική ζύμωση για 40 ημέρες.
Ωρίμαση: Παλαιωμένο σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική δρύ, τέταρτης και πέμπτης χρήσης.
Επιπλέον παλαίωση στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά.