Εσοδεία 2020
Βαθύ κόκκινο χρώμα με καφέ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα ώριμα μικρά κόκκινα φρούτα, μαρμελάδα τομάτας, σε φόντο βανίλιας και πιπεριού. Γεμάτο σώμα, στρογγυλεμένες τανίνες και επίγευση διαρκείας.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 15.0
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέως) 6.4
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 2.9
pH 3.26
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Σαντορίνη
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 40-60 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 200-230 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 300 κιλά
Οινοποίηση
Λιάσιμο των σταφυλιών για 1 με 2 ημέρες πριν την κλασική ερυθρή οινοποίηση
Ωρίμαση: 24 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων μεσαίου καψίματος από γαλλική δρυ 4ης και 5ης χρήσης
Συνολική παραγωγή: 10.000 φιάλες