Εσοδεία 2024
Ροζ χρώµα µε εξαιρετική διαύγεια. Κομψές φυσαλίδες δημιουργούν ένα συνεχές «κορδόνι». Έντονη και αρκετά πολύπλοκη μύτη με νότες φράουλας, κερασιού και μικρών κόκκινων φρούτων. Η εξαιρετική οξύτητα προσδίδει φρεσκάδα και τραγανό χαρακτήρα στο στόμα, εξισορροπώντας τη γλυκύτητα των σακχάρων. Η φρουτώδης γεύση οδηγεί σε μια ευχάριστη και με διάρκεια επίγευση.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 11.1
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέος/λτ) 5.5
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 26.1
pH 3.05
Βar (πίεση φιάλης) 4.6
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Πύργος
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 40-60 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 200-300 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 150 kg
Οινοποίηση
Σταφύλια από πρώιμο τρύγο από την περιοχή του Πύργου. Φέρνοντάς τα σε θερμοκρασία 5οC έγινε εκχύμωση και στατική απολάσπωση. Η αλκοολική ζύμωση προσέφερε τον οίνο βάσης Σαντορίνης. Η δεύτερη ζύμωση έγινε σε κλειστές δεξαμενές για 20 ημέρες. Ακολούθησε σταθεροποίηση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση.
Περιορισμένης παραγωγής: 8.000 φιάλες