Εσοδεία 2023
Ανοιχτό χρώµα µε ιώδεις αποχρώσεις και εξαιρετική διαύγεια. Κομψές φυσαλίδες δημιουργούν ένα συνεχές «κορδόνι». Έντονη και αρκετά πολύπλοκη μύτη με νότες κερασιού και μικρών κόκκινων φρούτων. Η εξαιρετική οξύτητα προσδίδει φρεσκάδα και τραγανό χαρακτήρα στο στόμα, εξισορροπώντας τη γλυκύτητα των σακχάρων. Η κερασένια γεύση οδηγεί σε μια ευχάριστη και με διάρκεια επίγευση.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 10.9
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέος/λτ) 7.8
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 39.2
pH 2.76
Βar (πίεση φιάλης) 4.4
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Πύργος
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 40-60 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 200-300 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 200 kg
Οινοποίηση
Σταφύλια από πρώιμο τρύγο από την περιοχή του Πύργου. Φέρνοντάς τα σε θερμοκρασία 5οC έγινε εκχύμωση και στατική απολάσπωση. Η αλκοολική ζύμωση προσέφερε τον οίνο βάσης Σαντορίνης. Η δεύτερη ζύμωση έγινε σε κλειστές δεξαμενές για 20 ημέρες. Ακολούθησε σταθεροποίηση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση.
Περιορισμένης παραγωγής: 6.500 φιάλες