Vintages 2002 - Bottling 2023
Επιδόρπιος οίνος από λιαστό Ασύρτικο και Αηδάνι. Η πολυετής παλαίωση μας χάρισε ένα σύνθετο μπουκέτο με αρώματα κυδωνιού και γλυκού πορτοκάλι, καφέ, σταφίδας και βοτάνων. Ένα μοναδικό επιδόρπιο κρασί με εξαιρετική δομή και μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 8oC. Επιδέχεται μακρά παλαίωση. Οποιοδήποτε ίζημα υπάρχει στο μπουκάλι είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα της διαδικασίας παλαίωσης.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 10.6
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέως) 8.8
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 273
pH 3.03
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Θηρασιά και Σαντορίνη
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 60-80 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 2000-2300 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 3000 κιλά
Τρύγος: Με το χέρι ανάμεσα στις 20 με 30 Αυγούστου
Οινοποίηση
Τα σταφύλια λιάζονται στον ήλιο για 6-8 ημέρες.
Αργή αλκοολική ζύμωση για 40 ημέρες.
Ωρίμαση: Παλαιωμένο σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική δρύ, τέταρτης και πέμπτης χρήσης.
Επιπλέον παλαίωση στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά.