0
You have no items in your shopping cart.

Τα Νέα μας

Δελτίο Τύπου Erasmus+

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη σεμινάριο για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού και άλλων μορφών θεματικού τουρισμού , στο πλαίσιο της συνεργασίας, μέσω του προγράμματος ERASMUS+ με κωδικό 2021-1-EL01-KA210-VET-000034588, της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και της Πορτογαλικής Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade.

Οι εργασίες του σεμιναρίου, με τίτλο "Διατήρηση της Αειφορίας και της φέρουσας ικανότητας της Σαντορίνης μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού", διήρκεσαν από 28/10/2023 έως 31/10/2023, και συμμετείχαν: παραγωγοί - μέλη της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, εκπρόσωποι επιχειρήσεων του νησιού, επαγγελματικών ενώσεων και κοινωνικών εταίρων, ειδικοί από τον χώρο του κρασιού, καθώς επίσης και Πορτογαλικό φορέα, αποτελούμενη από 5 άτομα. 

Το σεμινάριο υπήρξε μεστό συζητήσεων και προβληματισμού για τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την ανάπτυξη των μορφών του θεματικού τουρισμού, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας. Ανάλογες συζητήσεις με θέμα την διερεύνηση των δυνατοτήτων στην προοπτική αυτή είχαν διεξαχθεί και στην Πορτογαλία, σε αντίστοιχη εκδήλωση όπου είχε μεταβεί 20μελής αντιπροσωπεία παραγωγών - μελών της Ένωσης, στο πλαίσιο πάντα του προγράμματος.

Στην επιτυχία του σεμιναρίου, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, συνέβαλαν καθοριστικά τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο συμβαλλομένων στο πρόγραμμα. Τόσο η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων όσο και η Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade έχουν μακρά ιστορία στην παραγωγή κρασιού και στον οινοτουρισμό.

 

Oινοποιείο: Πύργος, Σαντορίνη 84701 Τ 228 602 2596 Ε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 48600338000

 

Please Verify your Age

Are you of legal drinking age in your country?

YES

YES

NO

NO

____________________

By entering this website, you affirm that you are of legal drinking age in your country