0
You have no items in your shopping cart.

Τα Νέα μας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Γερμανία

Ιδιαίτερα σημαντικές εμπειρίες και τεχνογνωσία αποκόμισε η αποστολή της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (ΕΣΘΠ) από την εκπαιδευτική επίσκεψή της στην Γερμανία για 14 ημέρες από τις 25 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2016.

Μετά την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το 2014 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού τομεακού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης «Leonardo Da Vinci», και πάλι με πρωτοβουλία της ΕΣΘΠ, αξιοποιήθηκε το πρόγραμμα με τίτλο «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας (Export Expert)» του προγράμματος “Erasmus Plus 2015” το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή πρακτικών, εμπειριών και τεχνογνωσίας στους τομείς της παραγωγής, του marketing, και της παροχής υπηρεσιών μεταξύ στελεχών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής & εμπορίας τροφίμων, ποτών.

Η 15μελής αποστολή αποτελούνταν από μέλη της Διοίκησης, της Διεύθυνσης, του στελεχιακού δυναμικού της ΕΣΘΠ, παραγωγούς αγροτικών προϊόντων – μέλη της ΕΣΘΠ και ιδιοκτήτες μικρών οινοποιείων της Σαντορίνης.

Στη διάρκεια της παραμονής στην Γερμανία η αποστολή επισκέφθηκε οινοποιεία στην περιοχή του Ρίνου που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Γερμανίας, ζυθοποιεία , άλλες μονάδες τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, έναν οινοποιητικό συνεταιρισμό που παράγει αποκλειστικά οίνους Βιολογικής καλλιέργειας, εισαγωγείς ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην γερμανική αγορά και καταστήματα τροφίμων και ποτών. Συνομίλησε με πολλούς επιχειρηματίες και στελέχη που δραστηριοποιούνται στο χώρο, μελετώντας κυρίως τη στρατηγική και τις τακτικές που ακολουθούνται προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και η αυθεντικότητα των ντόπιων προϊόντων και η προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.

Σχετικά με την εμπειρία και τα συμπεράσματα που αποκόμισε η αποστολή ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κος. Καφούρος Μάρκος δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την συμμετοχή της ΕΣΘΠ με των μελών της σε τέτοιου είδους προγράμματα, τα οποία συμβάλουν στην βελτίωση των πρακτικών για την προστασία, την προώθηση και την προβολή των τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας τα οποία αποτελούν στοιχεία της μοναδικότητας κάθε τόπου.

Please Verify your Age

Are you of legal drinking age in your country?

YES

YES

NO

NO

____________________

By entering this website, you affirm that you are of legal drinking age in your country